Asa cum ti-am promis in articolul precedent:
azi o sa-ti povestesc ziua a 2-a din tabara de la Brasov din luna aprilie. Daca nu ai citit primul articol click aici ca sa-l citesti.
Articolul de data trecuta si cel de azi se leaga intre ele si au sens cand le citesti pe ambele. In maxim 5 minute l-ai citit pe tot.
Inca de la orele diminetii ne-am urcat cu totii in masini si am pornit spre statiunea Azuga aflata la 32 de km de Brasov. Acolo ne asteptau pilotii de parapanta de la Paramania pentru zborul cu parapanta. Vremea era superba si se parea ca nimic nu ne statea in cale sa ne dam toti cu parapanta…dar nu a fost chiar asa si situatia s-a schimbat.
La Azuga privelistea era perfecta.. soare pretutindeni si doar in departare in munti zapada era din plin, dar nu ne afecta asta pentru ca noi am venit aici sa ne distram si sa zburam:)
Ne-am grupat rapid cate 3 persoane pe fiecare tura de zbor si ne-am urcat in telegondola sa mergem pe varful Sorica la 1540 de metri, locul de unde urma sa ne luam zborul.
Desi era la finele lunii aprilie inca mai era multa zapada pe crestele muntilor, cat si in jurul nostru, astfel ca ne-am strecurat parapantele printre zonele cu zapada si am dat startul activitatii cu numarul 3: zborul cu parapanta in tandem
“Este o senzatie unica pe care ar trebui sa o incerci cel putin odata in viata”, spunea Elena pe video chiar in timpul zborului.
Ai visat vreodata ca zbori? Cum ar fi sa iti implinesti visul de a sfida gravitatia, plutind prin vazduh, alaturi de pasari si fluturi ?
Inca de la decolare, cand te desprinzi cu picioarele de pe pamant, in zbor… atunci cand fixezi camera pe tine si faci filmezi fiecare viraj si panorama din aer.. pana cand aterizezi..
Esti exact ca un om care se transforma in inger si prinde aripi..
Exact asta a spus Cosmin L. imediat ce s-a ridicat cu picioarele de pe sol cu parapanta. A fost prima oara pentru el cand a zburat cu parapanta, desi a mai avut o incercare in trecut dar vremea nu a tinut cu el si nu a mai putut zbura. Acum a fost printre primii 4 norocosi din grupul nostru care “au inaugurat” parapantele sambata la Azuga.
Culmea a fost ca o parte din fetele venite in tabara au prins extrem de mult curaj si s-au dat primele cu parapanta, dupa ce la tiroliana au avut cateva emotii, aici totul a fost atat de simplu incat cred ca o sa-mi deschid un club de parapantisti amatori la care o sa se inscrie si ele.
De la peste 500 de metri altitudine deasupra solului vezi totul cu alti ochi. Muntii ti-s prieteni si te ajuta la decolare cu vantul potrivit, iar in cateva secunda parapanta se ridica de la sol, se gonfleaza si incepe sa te traga in sus. E nevoie sa alergi cativa pasi si deja ti-ai luat zborul. Dupa ce esti in aer, totul e magnific. Ai timp minute bune sa te bucuri de senzatia de inger si sa admiri toate peisajele in timp ce misti camera de pe tine pe peisaj ca sa ai ce arata prietenilor tai dupa ce aterizezi :).
Daca vrei mai mult aventura ii ceri pilotului de parapanta sa-ti faca viraje tari si o sa simti adrenalina cum te inunda si o sa incerci o senzatie noua care ti se va parea uluitor de atractiva.
Imediat dupa ce aventurierii mei decolau de pe varful Sorica, eu ii asteptam la sol pregatit cu o camera foto si video sa suprind aterizarea lor si sa iau primele impresii la cald.
Privindu-i de jos, parapantele in zbor mi se pareau ca niste pasari care survolau cerul in cautarea celor mai frumoase senzatii pe care le-ai putea trai in aer. Zeci de clipe de neuitat pentru fiecare din participantii in tabara si foarte multa adrenalina au umplut aproape 4 ore din ziua de sambata.
Unora nici nu le-a venit sa creada dupa ce au zburat cu parapanta ca acest sport poate sa-ti creeze atat de multe amintiri frumoase si ce senzatii noi traiesti in timp ce plutesti la 500-600 de metri in aer.
Ce sa mai? te astept sa vezi toate filmarile de la parapanta ale aventurierilor mei:)
Din pacate vremea nu ne-a permis sa ne dam cu totii la parapanta si la amiaza vantul s-a intetit si vremea s-a stricat. S-au doar doar 10 aventurieri din 18 si a ramas sa ne intoarcem duminica sa ne dam cu parapanta si ceilalti 8.
De la parapanta ne-am mutat la echitatie acolo unde urma ca unii dintre noi ne urcam pentru prima oara pe cal. Spre deosebire de parapanta unde te desprindeai de sol si zburai deasupra statiunii Azuga, aici urma sa fim “cu picioarele pe pamamant” la proriu, pe cai.
Pentru ca parapanta ne-a solicitat emotiile si ne-a oferit o multime de senzatii tari, am resimtit rapid si senzatia de foame pe care am hotarat sa ne-o potolim inainte de echitatie. Am avut inspiratia sa aflu in drum spre centrul de echitatie de la Poiana Brasov de un restaurant cum nu ai mai vazut…
… inca de cand am facut dreapta cu masinile de pe drumul principal parca mergeam cu un secol in urma pe un drum de tara pe marginea caruia se afla un gard autentic de la stana…
Nu degeaba totul era atat de rustic si placut pentru ca… mergeam sa mancam la Stana Turistica
Cand am ajuns acolo si ne-am dat jos din masini spuneai ca suntem in paradis.
Restaurantul era situat “pe-un picior de plai” departe de soseaua zgomotoasa, situat pe un deal de unde aveai o panorama superba. Inauntrul restaurantului era amenajata o alta lume, cu banci si mese din busteni si piei de oaie peste tot. Nici nu credeai ca mai exista un asemenea loc in Romania unde se imbina rusticul cu traditiile vechi romanesti.
Mancarea? a fost superba… de la clasica MBS (mamaliga cu branza si smantana) la specialitatile din carne de berbecut si finalizand cu galustele cu prune.. totul a fost delicios.
Nu-ti mai spun detalii… te las sa le descoperi singur aici: Ziua 2 Parapanta Echitatie Escaladare – Tabara#2 TraiesteAventura unde ti-am pregatit 269 de poze. Cand o sa le vezi, o sa apesi instant pe Like 🙂
Ajunsi la centrul de echitatie, am inceput sa ma simt intr-o alta lume unde nu existau masini si aveam doar copaci inverziti si cai. A fost o expierenta placuta pentru fiecare din noi sa ne suim pe cai si sa invatam sa calarim. Pentru multi dintre noi a fost pentru prima oara cand ne-am urcat pe un cal si doar putini au mai facut-o inainte.
Calul este un animal foarte bland si se ataseaza usor de calaret, in schimb a trebuit sa tinem cont de cateva sfaturi pretioase de la ingrijitorii lor pentru ca plimbarea noastra cu caii sa fie relaxata si sigura.
Mai multe secrete si detalii de care trebuie sa tii cont cand vrei sa mergi la echitatie o sa-ti spun intr-un articol viitor, asa ca urmareste blogul nostru si verifica-ti mailul constant pentru ca o sa fie un material foarte bine structurat in care o sa despicam firul in 4 despre Echitatie.
Dupa echitatie ne-am intors la Brasov sa ne urcam pe pereti la propriu. Am fost la sala de catarat Natural High unde dupa un scurt instructaj despre cum trebuie sa ne cataram si cat de sigure sunt echipamentele folosite.
Sa citesti si articolul: Escalada – 7 motive ca sa te urci pe pereti in care iti spun tot ce trebuie sa stii ca sa incepi sa te cateri pe pereti. De la echipament, la tehnici si locuri unde sa te cateri.
Desi unii dintre noi venisera cu o teama de catarat inainte, acum dupa ce vazusera demonstratiile facute de instructori cu echipamentul care urma sa-l folosim si noi, parca erau de neoprit.
Imediat cum s-au format echipe de cate 2 persoane, s-a dat startul la catarat. Fiecare si-a ales un traseu si a inceput sa se catere pe el, in timp ce un alt participant il fila (asista) la catarat si dupa fiecare pas pe care acesta il urca, celalalt ii asigura funia.
Nu mi-a venit sa cred ce fete curajoase am avut alaturi de mine sambata seara la escaladat. Si nu doar ca se catarau pe pereti, dar se mai si luau la intrecere cu baietii.
Dupa ce ne-am catarat pe panourile mici singuri si am incercat cele mai simple trasee, unii dintre noi au ridicat miza si au inceput sa se catere pe cele mai dificile trasee.
Desi era pentru prima oara cand o faceam, am avut un instinc de catarare dezvoltat inca de pe vremea cand eram copil si ma urcam in copaci. Am reusit sa parcurg unul dintre cele mai dificile trasee din sala in mai putin de 2 minute. Iata dovada mai jos:
are 269 de poze si dupa cateva ore 412 de likeuri adunate. Intra si vezi de ce merita Like-uri 🙂
Avionul ultrau?or – cum devii în 7 luni pilot de avion pe gratis (partea a 2-a)
Sportul de care m-am indragostit – Totul despre Parapanta in 17 pasi simpli!
De ce nu mai platesc eu cazarea cand merg la munte si cum sa stai pe gratis 3-4 zile
Cum sa te distrezi la maxim si sa traiesti cele mai tari senzatii cu doar 100 de lei
Calatoreste cu noi in 15 Tururi Virtuale prin Muzee Faimoase in jurul Lumii
#1 CityBreak Amsterdam 190 EUR/pers (zbor dus-intors, cazare 3 nopti, transferuri)
7 Tips & Tricks – SECRETUL meu pentru gasirea Celor mai IEFTINE ZBORURI
Nu PIERDE 5 Bilete de Avion mai IEFTINE decat o Cina in oras cu iubitul/a
Top 10 Destinatii de Vacanta superbe, dar mai putin cunoscute din Europa
[Ghid] 7 pasi ca sa mergi in vacanta la SKI (cu 33% reducere)
[GHID] Cum poti face 3 cursuri gratuite care costa si 7000 de euro
Jurnalul City Breakului de 4 zile la Barcelona (Sagrada Familia, La Seu si Parc & Palau Guell)
4 zile EXPERIENTE intense TRAITE la Ski & Snowboard in Tabara #4 la Bansko (POZE+VIDEO)
DE CE o sa tinem minte ultima zi din Tabara #2 19-21 aprilie si CUM ar fi sa mergem din nou la munte
Copyright © 2013 TraiesteAventura.ro. Theme by Social Media Coach, powered by Wordpress.
Pingback: DE CE o sa tinem minte ultima zi din Tabara #2 si CUM ar fi sa mergem din nou la munte | Traieste Aventura