(Lectie Video) CUM ar fi sa joci sportul care-ti dezvolta cel mai tare creierul ?

 Azi o sa afli care este sportul numarul 1 al creierului…  

Ping-Pong-ul sau Tenisul de masa

 

Ce este Ping-Pong-ul ?

Un sport competitiv care iti testeaza reflexele si puterea de concentrare, fara a necesita un antrenament pregatitor indelung. O activitate in care poti savura mici victorii este de multe orice ceea ce ai nevoie dupa o zi obositoare la birou.

Tenisul de masa este unul dintre cele mai indragite sporturi de pe mapamond, poate pentru ca ritmul jocului este uneori extraordinar: tenisul de masa capata uneori un ritm uimitor si pasiunea pusa in joc ii prinde mereu si pe privitori, nu doar pe jucatori. Este modul ideal de a te bucura de compania celor dragi, de a-i angaja intr-o competitie prieteneasca si de a face miscare indiferent de vreme de afara.

 

Cele 10 beneficii pe care le castigi cand joci tenis de masa:

1. Te mentii sanatos si faci miscare

Ping-pongul este cea mai buna alegere pentru sanatatea ta- ce-i mai benefic pentru tine decat sa te trezesti cu pofta de viata si vrei sa faci putina miscare, sa transpiri si sa-ti cresti bataile inimii. Tenisul de masa jucat la nivelul proifesionist, este unul dintre cele mai rapide sporturi din lume. Tu nu trebuie insa sa fii profesionist ca sa joci bine. Sa zicem ca joci cate o ora in doua zile pe saptamana si tu esti avansezi usor dar sigur in sportul acesta si mai mult ca sigur te tii in forma maxima.

2.  Usor pentru corpul tau

Jocul acesta este unul foarte usor de practicat. Nu trebuie sa stii nimic special sau sa te antrenezi mult ca sa poti juca ping-pong. Poti incepe oricand sa inveti sa joci ping-pong si vei fi uimit de cat de repede o sa avansezi in acest sport. Daca ai unele probleme cu corpul si nu poti sa-l folosesti la capacitatea lui maxima, nu-i nimic o sa fii in continuare competitiv. Fiind un sport non-combat, nu ai de ce sa-ti faci griji in privinta oaselor rupte sau a accidentarilor care pot sa ti se intample la sporturile de contact.

3. Oricine poate juca

Nu exista o limita de varsta sau de sex la ping-pong. Este un sport comun pentru juniori de 15 ani, cluburile de pensionari de 60 de ani sau de barbatii care joaca impotriva femeilor, si cu oricine poate fi jucat mai ales ca este un joc frumos in care ambii jucatori se simt bine si fac un meci bun. Chiar si in familie se poate juca unul impotriva celuilalt fara sa-si faca griji ca sunt jucatori mai buni sau mai slabi la tenisul de masa.

4. Un sport pentru toata viata

Tenisul de masa este un sport cu traditie care poate fi jucat incepand de la 6 ani pana la peste 80 de ani. Niciodata nu este prea tarziu sa inveti sa joci si nu o sa trebuiasca mai apoi sa-ti pui paleta in cui pentru ca esti prea batran pentru sportul acesta. Dimpotriva, cu cat inaintezi in varsta cu atat mai bine iti folosesti tactica si tehnologia ca si cum ar fi mingile lungi sau antispin-ul, care compenseaza reflexele slabe sau viteza de joc a ta.

5. Iti tine mintea antrenata

Cu cat imbatranesti, ping-pong-ul devine tot mai bun pentru creierul tau. Este o multime de informatii de gandit, planificat si strategii de facut cand iesi sa joci tenis de masa, toate astea iti tin activa materia cenusie.

6. Poti sa-l joci oricand

Tenisul de masa este un sport de jucat in interior si poate fi practicat in orice anotimp. Poti sa-l joci in fiecare zi din an, atat ziua cat si noaptea si nu ai de ce sa-ti faci griji in privinta vremii rele sau a soarelui puternic care-ti pot face rau in unele situatii.

7. Poti sa-l joci oriunde

Este rentabil ca spatiu. Nu-ti trebuie o suprafata mare ca sa te poti distra jucand ping-pong-ul acasa si masa de tenis poate fi mutata oricand doresti tu. Cu timpul vei avea nevoia sa iesi din casa si sa muti masa de tenis la curte intr-o incapere sau te poti duce sa joci la cluburile din localitate unde sigur au mult spatiu in jurul meselor de tenis. In cluburile cu mese de tenis incap intre 8 si 16 mese de ping-pong intr-o incapere exact cat un teren de basket. Jucati la dublu si asta ar insemna ca 64 de persoane se distreaza in acelasi timp jucand tenis de masa.

8. Iti faci prieteni noi

Tenisul de masa este un sport perfect pentru socializare. O sa cunosti multe persoane interesante la cluburile de tenis. Inscrie-te o data si joaca intr-o competitie si vei fi capabil sa-ti fac o multime de prieteni care sunt pasionati ca si tine de ping-pong.

9. Este un sport foarte ieftin

Ca sa joci ping-pong e foarte ieftin. O paleta de tenis potrivita poate fi cumparata cu un pret intre 7 si 15 lei, si iti va garanta un serviciu bun in timp ce inveti sa joci. In plus, costurile ca sa mergi la un club de tenis saptamanal si sa joci acolo sunt mult mai mici decat la sporturile ca tenisul de camp sau bowling-ul.

10. Bucura-te de placerea jocului

Este distractiv! Tenisul de masa este un sport foarte frumos care sa-l practici toata viata. Este usor de jucat, putin dificil sa ajungi maestru, dar tu vei avea intotdeauna o noua provocare sa o depasesti si un alt munte sa-l urci.

 

Dr. Wendy Suzuki: “Ping-pong-ul este sportul numarul unu al creierului”

“In ping-pong noi ne folosim la maxim functiile motorii ale creierului, cele ccare corespund cu strategia si memoria pe termen lung” a spus Dr. Wendy Suzuki, profesor de neurostiinta si psihologie la Universitatea din New York.

Dupa cum sustine si medicul Suzuki tenisul de masa lucreaza partea creierului responsabila cu mobilitatea, miscarile motorii fine si strategia – exact acele parti ale creierului care se dezvolta cu fiecare meci de ping-pong. In timp ce oamenii de stiinta au studiat deja activitatea creierului unor jucatori de tenis in timp ce acestia jucau ping-pong – doctorul Suzuki considera ca jocul de tenis de masa activeaza functiile creierului asa cum nu o face nici un alt sport.

In urma studiului facut de dr. Suzuki s-au aflat care sunt partile creierului stimulate de tenisul de masa. Acesta spune ca sunt 3 mari zone care sunt stimulate de acest sport de viteza. Este vorba despre functia de control motoriu si cea responsabila cu coordonarea mana-ochi care imbunatatesc astfel cortexul primar si cerebelul, zonele care au ca rol miscarea bratelor si a mainilor.

 

Ping Pong-ul, ca si sah-ul, implica strategie

Prin faptul ca un jucator anticipeaza lovitura celuilalt, acesta isi foloseste cortexul prefrontal responsabil cu planificarea strategica. In cele din urma, exercitiile fizice care le faci in timpul jocului stimuleaza hippocampusul, acea parte a creierului care are rolul sa ne formam si sa retinem situatii diverse pe termen lung si sa ne formam lovituri precise.

De ce doctorii numesc ping-pong-ul “sah-ul pe steroizi”?

In cadrul aceluiasi experiment a fost studiat un pusti de 11 ani pe nume Alex Lipan care-si concentra toata atentia si energia sa devina un jucator de top in tenisul de masa in SUA la categoria sub 12 ani. Chiar daca e doar un pusti, Alex sustinea ca trebuie sa-ti schimbi mereu metoda de a lovi mingea ca sa descoperi slabiciunile adversarului tau.  Dupa ce l-a analizat pe Alex cum joaca, Dr. Suzuki sustinea ca acesta isi activeaza intreaga forta pentru lovituri si isi schimba modul in care reactioneaza creierul sau, micsorand astfel si timpul de reactie pentru fiecare lovitura.

In finalul studiului sau Dr. Suzuki a concluzionat ca tinand cont de viteza si strategia pe care jucatorii de ping-pong o folosesc, ei si-au dezvoltat astfel insticte rapide.

Daca intr-o zi stiinta ar dovedi conexiunea dintre tenisul de masa si cresterea potentialului mental al omului, ping-pong-ul ar fi ca examenul de capacitate care-l dau tinerii cand termina liceu si se inscriu la facultate.

[Sursa Studiului facut de Dr. Suzuki –  This Is Your Brain on Ping Pong]

 

Cele 7 reguli simple ale tenisului de masa:

  • mingea trebuie sa atinga o data jumatatea de masa a celui care serveste si o data de partea cealalta.
  • ca sa servesti corect va trebui sa dai drumul usor la minge din mana stanga (daca tii paleta in mana dreapta si viceversa) si sa o lovesti sa pice doar in terenul adversarului tau (doar la serva e valabil)
  • Lovirea unei mingii trebuie sa o faca sa treaca peste fileu sau pe langa si sa atinga terenul celuilalt jucator cel putin o data.
  •  Serviciul alterneaza o data la doua puncte pana cand un jucator acumuleaza 11 puncte si conduce cu cel putin 2 puncte.
  • Daca ambii jucatori de tenis de masa fac 10 puncte, serviciul alterneaza la fiecare punct pana cand unul se distanteaza la 2 puncte.
  • Dupa fiecare game al unui joc de ping-pong, jucatorii schimba locurile la masa, iar in gameul nr 5 sau 7 (se joaca de obicei pe principiul “3 din 5” sau “4 din 7”), terenurile se schimba atunci cand jucatorul care a servit prima oara acumuleaza 5 puncte.
  • Intr-un joc de ping-pong avem deci: punct, game si match, spre deosebire de cel din tenisul de camp unde sunt punct, game, set si match.

Echipament de tenis de masa

  • pereche de incaltari sport, pantaloni care sa iti permita miscari ample si, eventual bruste, tricou mai larg.
  • Paletele de tenis de masa care trebuie sa aiba o suprafata rosie (mai moale) si una neagra (mai tare) si mingile de ping-pong (de culoare alb sau portocaliu)

Unde?

Mesele de tenis s-au inmultit si aproape fiecare club are o masa unde poti sa joci ping-pong.

Cat costa?

Tenisul de masa se taxeaza per ora jucata si are tarife in functie de zi si ora de joc.

Astfel ca de luni pana vineri gasesti cele mai bune preturi. In prima parte a zilei pana in ora 17 poti juca tenis de masa incepand cu 5 lei/ora si cu maxim 10 lei/ora, in timp ce seara tarifele urca peste 12 lei/ora.

In weekend poti juca pana la ora 17 cu 10 lei/ora, in timp ce seara tariful ajunge intre 14 lei/ora si 20 de lei/ora.

Cate calorii arzi jucand tenis de masa: 150 calorii/ora

Numar de jucatori minim: 2              Numar de jucatori maxim: 4

Desi tenisul de masa se poate juca in echipe a cate 2 jucatori, iti recomand sa incepi cu partide unu la unu pentru a deprinde miscarea si a prinde reflexe. Iti recomand sa joci cu cineva care cunoaste si sa soliciti sa te invete miscarile de baza. Acestea nu sunt grele, trebuie doar exercitiu pana ele devin naturale.

Cel mai bine este sa joci in timpul saptamanii intre orele 8-17 la pretul cel mai bun.

 

Principalele 2 Tipuri de prize cu Avantaje si Dezavantaje

1. Penhold – priza “penhold” din tenisul de masa se numeste astfel pentru ca este similara tinerii unui instrument de scris. Jucatorii chinezi prefera priza in care trei degete sustin paleta, potrivita mai mult unui joc deasupra mesei.

Pe de alta parte, priza numita coreana sau japoneza cum este cunoscuta jucatorilor de tenis de masa are cele trei degete rasfirate pe spatele rachetei, mai degraba decat stranse unele langa celelalte. [foto penhold grip] 

Avantajele si dezavantajele unei prize penhold:

  • Iti ofera cea mai buna lovitura forehand.
  • Mai putin avantaj pentru backhand.
  • Jucatorul trebuie sa fie aprope masa
  • Potrivita intr-un stil de tenis de masa agresiv
  • De obicei jucatorii folosesc o singura parte a rachetei pentru a lovi.

2. Shakehand – priza shakehand este numita astfel deoarece mana este tinuta similar unei strangeri de mana.

Priza este numita in jargon “Western grip”, desi nu are nicio legatura cu priza cu acelasi nume din tenisul de camp. Acest gen de priza este mai populara printre jucatorii din Vest, dar castiga teren datorita faptului ca e mai simpla si permite o versatilitate mai mare in loviturile din meciul de tenis de masa care devine din ce in ce mai rapid.[foto shakehold grip].

Avantajele si dezavantajele unei prize shakehand:

  • Iti ofera cel mai bun echilibru pentru lovituri backhand si forehand.
  • Este adecvata pentru un stil de joc tip „blocker”.
  • Jucatorii folosesc de obicei doar o parte a rachetei pentru a lovi mingea.
  • Se concentreaza pe loviturile topspin.

 

Cele 9 curiozitati pe care nu le stiai despre tenisul de masa…

  • … la ora actuala cele mai mari superputeri in tenisul de masa international sunt jucatorii din Suedia, China, Germania, Belgia si Corea de Sud.
  • … pe vremea cand paletele de ping-pong nu aveau forma din ziua de azi, jucatorii improvizau si foloseau tot felul de materiale care mai decare mai ciudate cum ar fi: linguri de inox cu diametrul de 10 centimetri, bucati de lemn sau cartoane de hartie
  • … numele de ping-pong a fost inregistrat prima data de fratii Parker, care au solicitat o suma imensa de bani de la USATT (Federatia Americana de Tenis de Masa) pentru utilizarea numelui de ping-pong, drept pentru care federatia americana a dat acestui sport numele de: tenis de masa.
  • … jucatorii de talie mondiala de tenis de masa pot sa loveasca cu 9000 de rotatii per minut mingile de ping-pong.
  • mingile de tenis de masa nu sunt goale prin interior. Ele sunt presurizate in interior cu un gaz.
  • … mai mult de 30 de companii de tenis exista in toata lumea, fabricand tot felul de accesorii de la palete pana la tricouri speciale.
  • … in Europa si Asia, tenisul de masa este o afacere profitabila si este foarte populara. Jucatorii de top sunt sponsorizati cu bani multi de catre companii exact cum in SUA sunt implicate companii ca Nike, Adidas, Puma.
  • … guvernele Suediei si al Chinei platesc cu sume mari jucatorii de top doar ca acestia sa se antreneze.
  • … in China, cei mai multi dintre copii sunt evaluati ca talente de timpuriu. Daca sunt descoperiti ca au talente innascute la ceva, cum ar fi tenisul de masa sau gimnastica, ei primesc un antrenament riguros in sportul acela.

(LECTIE VIDEO) Invata simplu si usor sa joci Ping-Pong

Acum o sa-ti dau bonusul despre care iti vorbeam:)

Am fost weekendul acesta la tenis de masa special pentru tine ca sa filmez o lectie de inceput pentru jucatorii incepatori si cei noi care vor sa invete sa joace la un nivel bun tenis de masa.

In prima lectie video – Invata simplu si usor sa joci Ping-Pong vei afla:

  • cum sa tii paleta in mana si care sunt avantajele si dezavantajele fiecarei tip de prize
  • care este tehnica la serva si care sunt regulile de baza ale tenisului de masa
  • cat de usor este sa faci primii pasi in ping-pong si cum sa joci la inceput

Dupa video-ul de 4 minute si 24 de secunde o sa poti sa mergi singur la tenis de masa si o sa intelegi de ce unele lovituri nu-ti ies.

 

 

Inscrie-te ACUM in comunitatea TraiesteAventura.ro si beneficiaza de lectiile video gratuite:

Inscrie-te si primeste un set de lectii video si tehnici in tenisul de masa

Zilele astea lucrez intens la un set de lectii video pentru jucatorii pasionati de tenisul de masa in care o sa te invat:

  • cum sa incepi sa joci tenisul de masa si care sunt regulile de baza ale jocului
  • o sa-ti arat tipul de lovituri si cum sa depasesti anumite situatii care sunt in defavoarea ta
  •  o sa afli toate tehnicile care te vor ajuta sa devii din jucator amator, unul profesionist

* Daca vei urma planul de antrenament si vei urmari cu atentie toate materialele dupa ce vei aplica tot ce vei afla aici o sa poti sa castigi peste 85% din meciurile pe care le vei juca cu prietenii tai.

  • PASUL 1. Scrii numele tau mic si adresa de email in formularul din dreapta (Downloadeaza acum Ghidul) si apesi Click Aici pentru a descarca E-bookul!
  • PASUL 2. Intri pe adresa de mail cu care te-ai inscris si deschizi mailul care-l primesti din partea [TraiesteAventura.ro]
  • PASUL 3. Dai click pe link-ul din cadrul mailului (arata cam asa: http://www.aweber.com/z/r/?TCxMLIzsnLSsTKyszJwsrLRmtIy )

 

P.S. Ma ajuti mult daca dai un share la articolul asta 🙂

 

Prietenul tau de aventura,

Mihnea

The following two tabs change content below.

6 Comments

  1. Pingback: Motive pentru a cumpara o masa ping pong | Easy Finder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • RSS
    Follow by Email
    Loading...
    Downloadeaza gratis ghidul si vezi "7 trucuri ca sa mergi cu 75% mai ieftin in minim 3 vacante pe an"