Schimbarea mea – de la pusti antisocial si dependent de jocuri, la cel mai tare tip din liceu!

Cautam zilele astea prin dulapuri un CD cu windows si am gasit un teanc de CD-uri pe care nu era nimica scris. Am luat la intamplare unul din ele de acolo sa vad ce am pus pe el. Il bag in laptop si la nume avea New Disc, zic sa il scot rapid dar curiozitatea m-a impins sa dau dublu click pe el si sa descopar o galerie impresionanta de poze de-a mele de la 14-15 ani.

Am zis Wow… deci aici erati voi… si in loc sa gasesc CD-ul cu windows am dat peste voi…

Am zis HAI sa ma uit prin ele 5 minute, ca nu va dura mult… dar nu a fost asa…

Am stat si m-am uitat la peste 300 de poze cu mine de la varsta de 14-15 ani din excursiile in care mersesem cu familia si alte nebunii care le mai faceam la vremea aceea.

 

De la Pusti…

Am cascat bine ochii la ecran si am observat ca m-am schimbat destul de mult..

Inainte jucam jocuri de strategie pe calculator (Cossacks, Stronghold, Age of Empires)  cate 5-6 ore incontinuu.

Parca era alaltaieri cand maicamea tipa la mine sa vin sa mananc si eu intarziam inca o ora doua la masa, iar ea plecase deja la servici.

Imi amintesc si acum ce disperat eram cu jocurile alea si cum stateam de la 8 dimineata pana la 3 noaptea sa le joc intr-una pe internet.

Era o nebunie trista atunci si credeam ca duc o viata misto… dar nu era asa

  1. Nu aveam decat 3 prieteni cu care ma jucam la calculator intr-una
  2. Nu vorbeam cu fetele si nici gand sa am eu o prietena (recunosc ca nu as fi fost in stare)
  3. Imi cumparase taicamiu 2 calculatoare si mi le pusese in camera mea, astfel ca ma jucam intruna cu varul meu Daniel
  4. Nu stiam ce-i aia socializare in viata reala si tot ce stiam era sa vorbesc pe messenger, iar cand vedeam o fata ma intimidam
  5. Desi invatam si luam note de 9 si 10, singura mea pasiunea era Cossacks-ul (un joc de strategie online)
Au fost niste ani care mi-au intarziat evolutia personala si m-au facut sa fiu un inadaptat in societate.
  • Nu stiam sa comunic usor cu cei din jur
  • nu reuseam sa-mi fac prieteni noi
  • ma rusinam in fata unei fete noi

Intr-o fraza… eram VARZA!!

Insa imi amintesc de cateva momente frumoase la 14 ani cand as fi vrut sa spun DA, dar am zis NU si am pierdut.

Imi facusem atunci un bun prieten, Mihai il cheama si era diferit de mine.

Eu eram singur la parinti si recunosc ca eram rasfatat, el mai avea un frate mai mare si parintii ii oferea conditii mult mai grele decat imi ofereau ai mei. El era cu 4 ani mai mare decat mine si ne-am imprietenit vara cand venise cu taicasu pe la mine sa ne ajute la ceva treaba prin gradina.

Incetul cu incetul m-am imprietenit cu tipu asta care se vedea de la distanta ca e mai sarac, dar foarte interesant. Dupa cateva zile de jucat fotbal cu el, tipu m-a invitat sa merg cu el la sala de forta si sa tragem de fiare.

  • Eu am zis atunci primul meu NU, convins ca jocurile pe calculator sunt mult mai importante decat sportul…

Cateva zile mai tarziu, prietenul meu Mihai m-a invitat sa iesim la un suc cu mai multi baieti si fete. Mi-a zis ca o sa ne distram si ca o sa cunosc si eu cateva fete dragute care sunt singure.

  • I-am spus  a doua oara NU, convins ca jocurile pe calculator sunt mai importante decat ocazia de a-mi face prieteni noi…

Au mai trecut vreo 2 saptamani cred, era vara si Mihai ma invitase sa mergem cu bicicleta la padure (era o distanta de 5 km) sa  pedalam putin si ca o sa vina mai multi prieteni de-ai lui si fete.

  • A fost al 3-lea NU din partea mea… si… de atunci, prietenul meu a incetat sa ma mai cheme la fotbal, iesiri la suc sau orice altceva.

Prietenia noastra se racise si eu nu imi dadeam seama ca noptile mele pierdute la jucat jocuri online nu echivalau cu orele petrecute cu prietenii apropiati si alte persoane noi.

 

Am ramas singur cu jocurile mele pe calculator

M-am mai intalnit cu Mihai prin oras si mereu era cu o gasca de baieti si fete. El era in centrul atentiei, toate fetele roiau in jurul lui, se distrau maxim chiar si atunci cand el le ironiza tare… desi avea mai putini bani ca mine.

Eu spuneam in mintea mea ca nu e frumos ce face, ca eu le-as fi zis numai cuvinte frumoase si le-as oferi tot ce vor ele..

… dar, Mihai nu era asa.. el era original si se vedea cu ochiul liber ca era natural si se simtea bine in pielea lui..

Nu intelegeam ca desi era mai sarac ca mine, se distra mai tare decat mine si mereu ieseau intr-un loc sau altul cu prietenii..

Iti vine sa crezi ca avea 18-19 ani si nici nu avea calculator acasa, venea din cand in cand la mine sa imi aduca muzica, sa vedem un film sau sa jucam un joc mic, dar nu statea mult la calculator… iar eu stateam zilnic cate 7-10 ore in continuu.

Acum imi amintesc ca era duminica si a venit la mine si mi-a zis ca are un film misto si vrea sa-l vedem impreuna…

… atunci am vazut prima oara cu el celebrul film Matrix…

El era fascinat de scenariu si personajele din film, iar pentru mine era totul confuzeu simteam ca sunt Neo care era blocat intr-o bula mare (care reprezenta viata mea de atunci cu ore intregi de jucat jocuri pe calculator), iar Mihai se simtea Neo eroul din film care invingea sistemul si era original, chiar daca pornea cu sanse mult mai mici decat ale mele.

M-am simtit ciudat atunci… filmul se derula pe ecranul din fata mea, dar eu vedeam doar imaginea mea de inadaptat la societate cum o dau in bara la capitolul prieteni, sport, relatii, bani.

Atunci nu se punea problema sa castig eu vreodata banul meu sau sa ma gandesc ca ar trebui sa incep sa fac bani, eram preocupat sa dau bani pe jocuri si sa joc tot felul de tampenii…

 

Mi-am deschis putin ochii atunci

Am realizat ca stateam inchis intr-o cusca ca un cobai si ca tot ce stiam era sa joc jocuri pe calculator in camera mea si atat doar. Mi-a deschis Mihai putin ochii atunci si mi-am dat seama ca nu e chiar cel mai bun lucru care pot sa-l fac si am zis usor, usor sa ies cu el sa-mi fac prieteni noi..

Am inceput in saptama care a urmat sa iesim la fotbal, sa bem un suc cu fetele si sa ne plimbam cu bicicleta prin oras…

Gasca de prieteni a lui Mihai erau cu 4-5 ani mai mari ca mine si erau mult mai dezghetati la minte si fizic… incercau scheme noi cu bicicleta… faceau glume cu tenta sexuala cu fetele.. si eu eram din alta epoca..

..dar am inceput sa ma dau cu ei si sa incerc si eu chestii noi… iti dai seama ca nu mi-au reusit la inceput si am venit acasa cu julituri pe maini si picioare… ca am avut momente in care ma inroseam in fata fetelor si nu mai vroiam sa ma mai intalnesc cu ele.. dar, am avut noroc de Mihai care mereu tragea de mine sa ma scoata in oras si in natura.

Stiu ca erau zile in care ma suna Mihai si eu nu raspundeam la telefon pentru ca eram rusinat de ce se intamplase data trecuta cand ma facusem de ras fata de grup, dar el venea pe jos 3 kilometri pana la mine acasa sa ma ia cu el in toate nebuniile.

 

Am avut un mare noroc… DAR

A venit o vreme cand Mihai a plecat… si am ramas singur

Desi iesisem de zeci de ori cu diferite fete si incercasem cateva sporturi impreuna cu gasca lui de prieteni, singur parca nu mai stiam nimic. Trebuia sa o iau de la 0 si sa-mi fac prieteni noi pentru ca gasca de prieteni a lui Mihai a terminat clasa a 12-a si s-a risipit in tara si in strainatate. Au plecat care mai de care si eu am ramas singur in oras.

Imi amintesc si acum ca eram in clasa a 8-a si prietenii lui Mihai terminasera liceul. Au plecat toti dupa BAC in diverse orase la rude sau sa munceasca. Am ramas singur si am crezut ca in 3 luni o sa ma descurc de minune singur, dar nu a fost asa..

nu mai aveam nici un prieten in oras.. a trebuit sa-mi fac alti prieteni noi…

… vroiam sa ies acuma, dar nu aveam cu cine sa o fac… si ieseam singur in oras.. sa fac sport..

au fost 3 luni de singuratate dar am perseverat si am zis ca nu renunt si ca sigur o sa-mi fac prieteni noi

A venit 15 septembrie si a inceput scoala… un nou inceput pentru mine..

Vroiam sa fie total diferit fata de ce fusese in scoala generala cand eram timid si fara prieteni… vroiam sa fiu eu cel care da tonul la distractie…

Si cu gandul acesta am plecat la drum in clasa a IX-a sa-mi fac rapid prieteni noi si sa iau initiativa cu distractia.

 

Cum am castigat batalia finala

Stiu ca m-am facut foarte repede popular in liceu si imi faceam prieteni noi foarte usor. Cand ma gandesc, vizualizez ca stateam in banca 2-a la randul de la perete si in jurul meu erau numai fete. Reuseam sa tin aproape 7 fete super dragute din clasa mea si mereu le faceam sa rada si le tachinam la greu, iar ele se simteau de minune.

Cum se obisnuieste, in clasa a IX-a se face Balul Bobocilor. Asa ca am zis sa ma bag si eu in treaba asta.

Am ratat inscrierile la bal, dar aveam o colega de clasa cu care ma intelegeam bine si se inscrisese la Bal. O simpatizam pentru ca era prima pe clasa si stia sa imbine invatatul cu distractia… asa ca mi-am pus in cap sa-i fac o surpriza.

Cu gandul sa o ajut sa castige cel putin titlul de Miss Popularitate si cu tinta pe titlul de Miss Boboc am inceput sa vorbesc cu aproape toti din clasa mea sa mergem sa o sustinem intr-un mod original. Unii mi-au zis ca nu vin si altii au spus DA pe loc.

Am pregatit o coregrafie draguta cu cateva pancarde, fluiere si doua fraze de strigat si le-am spus ca-i astept sambata seara in fata Casei de Cultura sa mergem la Bal sa ne sustinem colega.

Era testul pe care trebuia sa-l trec.

Oare am fost convingator? Or sa vina toti sau voi fi singur acolo ?

Nu o sa-ti vina sa crezi ce s-a intamplat. Au venit toti pe care i-am chemat si le-am dat pancardele, fluierele si le-am zis ce sa strige si 3 ore cat a durat balul numai numele colegei noastre s-a auzit. Minute de aplauze in sir si incurajari din plin i-am dat… si ea.. ne-a rasplatit!

A castigat titlul de Miss Boboc!

A fost nebunie dupa ce s-a terminat balul. Ne-a luat pe toti la petrecere si ne-a multumit in parte ca am venit sa o sustinem, desi ea nu credea ca vor veni mai mult de 10 colegi sa o vada, dar noi am fost 30!

Nici in ziua de azi nu stie cine a organizat totul si am preferat sa ramana asa pentru ca a fost surpriza mea pentru colega noastra.

De atunci s-a dat startul la distractie in clasa si nu exista weekend in care sa nu ii scot in oras pe colegi si alte persoane noi. Ajunsesem sa am peste 100 de numere agenda telefonica de la persoanele care ieseam. Era un chin sa dau 100 de mesaje si de aceea transminteam mesaje la toti din telefon si ma suna taicamiu si imi zicea: “iara nu stai vineri seara acasa cu noi”, iar eu ii raspundeam ca trebuie sa ma distrez cu prietenii mei si el ramanea fara comentarii.

De la pustiul singuratic si antisocial la tipul cool cu 100 de prieteni

Iti multumesc ca ai ajuns sa citesti pana aici. Poti rasufla usurat ca ma opresc acum din povestea mea pentru ca vreau sa stiu tu cum erai cand aveai 14-15 ani si daca aveai prieteni ori erai un ciudat ca mine.

Voi veni cu continuarea acestui articol in 2 zile si iti voi spune cum am ajuns un tip cool cu 100 de prieteni

Vreau ca mesajul meu sa ajunga la cat mai multe persoane si pentru asta te rog sa dai un SHARE pe Facebook la articolul acesta si un like daca ti-a placut.

Spune-mi: Tu cum erai cand aveai 14-15 ani? Aveai prieteni sau erai un ciudat ca mine?

Scrie-mi raspunsul tau in casuta de comentarii de mai jos. Sunt curios sa vad daca eram singurul pusti antisocial si fara prieteni sau nu.

 

Iti multumesc ca ma citesti,

Mihnea

The following two tabs change content below.

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • RSS
    Follow by Email
    Loading...
    Downloadeaza gratis ghidul si vezi "7 trucuri ca sa mergi cu 75% mai ieftin in minim 3 vacante pe an"