[Ghid] 7 pasi ca sa mergi in vacanta la SKI (cu 33% reducere)

Anul acesta am vrut sa-ti fac o surpriza si sa te invit sa vii singur sau cu cativa prieteni de-ai tai cu noi intr-o tabara de ski & snowboard la munte de Revelion. Am discutat cu 32 de persoane din comunitate de prin toamna ca sa mergem la ski si snowboard de revelion si sa-l petrecem impreuna intr-o tabara de aventura.

Dupa fiecare discutie care am avut-o, am devenit tot mai entuziasmat de idee si m-am apucat de organizarea taberei.

Primul pas a fost sa caut cea mai buna statiune de ski din Romania pentru noi si sa ma ocup de cazare, masa, echipament si instructorii de ski.

 

Desi am pornit cu un entuziasm si am discutat cu managerii/patronii hotelurilor si pensiunilor inca din octombrie, am fost socat:

– preturile de revelion la cazare si mancare (numai) incepeau de la minim 325 de euro de persoana

– tarifele la instructorii de ski si snowboard erau de 4 ori mai scumpe decat in mod obisnuit (125 euro/pers ?!)

– echipamentul de ski sau snowboard era inchiriat de 3 ori mai scump ca deobicei.
Gandeste-te, ca in total fara transport si alte surprize pe care le pregatisem, te costau minim 600 de euro pentru 3 zile!

Raportul dintre pret si serviciile oferite era dezastruos, plateam fiecare de 3 ori mai scump pentru ca era Revelionul.

Asa, ca am fost nevoit sa renunt la planul nostru de a face tabara de ski & snowboard de Revelion si m-am reorientat. Am refacut planul si mi-am dat seama ca nu o sa mergem de Revelion ci in perioada 9-12 ianuarie, dar nu in Romania si vom sta 4 zile!

Problema vacantei la ski de sarbatori nu e doar a mea..

Am primit multe mailuri si mesaje de la cei care urmaresc blogul care vroiau sa mearga la ski sau snowboard de sarbatori si toti aveau aceeasi problema: preturile de 3 ori mai scumpe decat deobicei.

Si mi-am dat seama ca nu e numai problema noastra cu tabara, e problema multor persoane care renunta la vacanta lor la ski pentru ca preturile sunt imense si nu isi permit.

Solutia mea a fost sa creez un plan in 7 pasi ca sa mergi la ski sau snowboard iarna asta si sa platesti de 3 ori mai putin decat de Revelion.

Si daca vrei neaparat sa mergi de sarbatori la ski si snowboard iti spun cum am mers iarna trecuta la ski si snowboard de Craciun si:

>> Cum poti si tu sa te distrezi la maxim si sa traiesti cele mai tari senzatii cu doar 100 de lei 

Mai jos iti redau cateva paragrafe din articolul de anul trecut:

“Ca sa mergi la munte, iti trebuie minim 500 de lei”

“Vreau sa ma distrez, dar n-am bani”

… sunt afirmatii pe care prietenii mei mi le spuneau la ordinea zilei cand le propuneam sa facem o evadare neprevazuta, sa ne facem disparuti din peisaj si sa traim expierente noi incercand ceva nou…

… sunt afirmatii pe care nu doar eu le-am auzit, ci si tu poate ca le-ai spus chiar, sau inca le mai auzi la prietenii tai.

 

Trezeste-te la realitate! Te poti distra cu bani putini! Da, se poate si eu le-am dovedit-o prietenilor mei ca cea mai tare amintire pe 2012 a lor i-a costat 100 de lei. O zi intreaga de adenalina, senzatii noi si provocari doar 100 de lei!

>> Citeste aici continuarea articolului despre Cum sa mergi de sabatori la ski sau snowboard cu 100 de lei

 

5 conditii de baza ca sa mergi la munte de sarbatori si sa scazi 50% din cheltuieli:

1. cauta si imprumuta-ti echipament de ski sau snowboard de la prieteni pe 1-2 zile (nu mai platesti echipamentul acolo)

2. grupeaza-te cu 3-4 persoane si mergeti cu masina (daca aveti cum) si impartiti costurile de transport in 4-5 persoane

3. plecati de dimineata devreme si intoarcetiva seara tarziu – o zi de ski/snowboard de la 10-11 pana la 18-19 va ajunge

4. daca la skipass sunt cartele cu puncte, luati una cu 30 si ceva de urcari si grupativa 2-3 persoane la ea (cei care schiaza in acelasi ritm, ca sa economisiti cativa zeci de lei si sa urcati si coborati impreuna pe partie) 

5*. daca vreti neaparat sa ramaneti peste noapte acolo, cautati o pensiune la marginea statiunii care e de 2 ori mai ieftin decat cele din preajma partiei si cazativa acolo. (numai daca aveti masina si aveti cu ce va misca in statiune)

7 pasi ca sa mergi la ski la munte de 3 ori mai ieftin decat de Revelion:

 

PASUL 1: Iti faci bugetul pentru vacanta ta la ski/snowboard:

a) intri pe Google.ro si cauti detalii despre statiunea de ski in care vrei sa mergi (luni public un articol cu toate statiunile de ski din Romania si o sa ai de unde alege – inscrie-te in casuta din dreapta cu numele si emailul ca sa primesti luni lista cu statiunile de ski din Romania).

b) cauti detalii despre transport (daca mergi ai masina intri pe Distanta.ro si-ti faci traseul, vezi cat te ajunge si benzina/motorina ; cu trenul intri pe Mersultrenurilor.ro si vezi cat e biletul de tren, daca mergi cu autocarul intri pe Autogari.ro si vezi ce autocare ai disponibile si la ce ore) si iti notezi pe o foaie cat te ajunge transportul dus-intors.

c) cauti cazare pe internet pe siteurile: InfoHoteluri.ro, TuristInfo.ro, Infopensiuni.ro sau alte siteuri de cazare. Vezi ce preturi au si apoi notezi numarul lor de contact si ii apelezi sa vezi daca au liber in perioada respectiva si care e pretul lor. (ar fi bine sa alegi 7-10 pensiuni/hoteluri care iti plac si apoi alegi una din cele 7 in functie de pret sau conditiile oferite)

d) intri pe Google.ro si cauti “skipass X” (X fiind numele statiunii in care mergi) si vezi cat te costa skipass-ul sau o cartela cu urcari la telescaun/telegondola/teleski dupa care iti notezi pretul pe foaie

e) intri pe Google.ro si cauti “pret inchiriere ski/snowboard X” (X – statiunea in care mergi tu). Aici s-ar putea sa gasesti preturile la echipamente sau s-ar putea sa nu le gasesti. Deobicei inchirierea echipamentelor costa intre 10-30 lei/ora si 30-70 lei/zi in functie de statiunea in care mergi si perioada.

f) iti calculezi si costurile cu mancarea (depinde ce preferi sa mananci) – si le treci tot pe foaia ta.

Totalizezi costurile: transport+cazare+skipass+echipament+mancare la care adaugi 50-100-150 lei bani de rezerva si vezi care e bugetul de care ai nevoie sa mergi in vacanta ta la ski sau snowboard.
 

Varianta A: Cauti oferte pe siteurile de reduceri

Uneori pachetele turistice ( oferite de: Groupon.ro, Fundeal.ro, Zumzi.ro, ApropoDeals.rosau alte siteuri de reduceri) sunt mai avantajoase decat daca ai merge pe cont propriu in vacanta (deobicei in vacantele in Bulgaria, Austia sau alte tari e mai avantajos sa mergi cu ei).

Scopul tau este sa vezi daca renteaza ce iti ofera ei cu cat te costa sa mergi tu pe cont propriu, asa ca ai 3 pasi:

a) alege o statiune si noteaza-ti 4-7 oferte care le au cei de pe siteurile de reduceri si vezi ce servicii au incluse in pretul lor (deobicei ofera doar cazare+masa si uneori skipass; tu ai nevoie sa aduni la pretul lor costurile cu echipamentul inchiriat, skipass si transport – daca nu sunt incluse)

b) fa-ti separat tu o lista cu cheltuielile, urmarind planul de mai sus care ti l-am detaliat (transport+cazare+skipass+echipament+ mancare+bani de rezerva) si vezi cat te costa sa mergi pe cont propriu

c) compara pretul pachetului de pe siteul de reduceri cu costurile tale si vezi care e mai avantajos si alege-l pe acela

 Varianta B: Alegi sa mergi pe cont propriu in vacanta la ski

Sa zicem ca ai ales sa-ti cauti tu cazare, masa, transport, echipament, skipass si toate celelalte. Atunci ai urmatorul plan:

 

PASUL 2: alege-ti sa mergi in vacanta la ski intr-o perioada inainte de 20 decembrie sau dupa 7 ianuarie

Intre 20 decembrie si 7 ianuarie e mijlocul extrasezonului si preturile sunt de 3 ori mai mari. Tot atunci, partiile sunt pline de turisti si risti sa mergi acolo si sa astepti la coada la teleski sau telegondola mult timp.

Dupa 7 ianuarie sau inainte de 20 decembrie, partiile sunt mai libere si preturile sunt mult mai mici decat in perioada Sarbatorilor.

 

PASUL 3: formeaza-ti un grup de 3-10 prieteni cu care sa mergi in vacanta la ski sau snowboard

Distractia e garantata cand mergeti in grupuri de 4-10 persoane si astfel puteti obtine multe reduceri la cazare, transport, inchirierea echipamentului de ski sau skipass.

 

PASUL 4: alege sa mergeti cu masina si sa imparti costurile de transport cu prietenii tai

Cu masina ai mai mare mobilitatea si te poti deplasa usor dintr-un capat in altul al statiunii si ajungeti mai ieftin la transport per persoana decat daca a-ti merge cu trenul sau autocarul.

Intra pe Distanta.ro si vezi traseul care il aveti de parcurs si cat va ajunge motorina sau benzina dus-intors apoi imparti costurile la numarul de persoane din masina.

 

PASUL 5: cauta sa imprumuti echipamentul de ski sau snowboard de la cei din jur

Ca sa scapi de cheltuielile cu inchirierea echipamentului poti sa vorbesti cu prietenii, colegii de munca/facultate si cunoscutii tai ca sa ti-l imprumute pe cateva zile cat vei fi la munte. Poti sa-l iei pe gratis, pe o bere-doua sau cativa lei (depinde de tine cum negociezi).

 

PASUL 6: negociaza preturile la cazare si echipamente pentru grupul vostru

Scopul vostru este sa economisiti banii de cazare si echipamente ca sa aveti mai multi bani pentru distractie.

Contacteaza-l pe proprietarul/administratorul pensiunii sau hotelului la care vreti sa stati cu 1 luna inainte sa mergeti acolo si negociati pretul in functie de numarul de nopti care stati si numarul de camere inchiriate.

Negociaza la cabana unde inchiriati echipamentul de ski sau snowboard preturi mai mici pentru grupul vostru de 5-10 persoane mai ales daca stati mai mult de 1 zi. Puteti obtine un pret pana la 40-50% mai mic la echipamente daca negociati.

 

PASUL 7: grupati-va 2-3 persoane la cartela de skipass cu urcari

Daca la telescaun/telegondola/teleski este si varianta sa luati o cartela cu multe urcari care sa o foloseasca mai multe persoane, alege-o pe aceasta in schimbul skipass-ului de persoane pentru ca va puteti grupa 2-3 persoane care aveti acelasi ritm de coborare a partiei si mergeti toti cu aceeasi cartela, plus ca economisiti cativa zeci de lei.

 

Tot ce trebuie sa stii ca sa mergi de 3 ori mai ieftin la ski decat de Sarbatori:

 

Pe scurt, ceea ce ti-am spus azi este:

5 conditii de baza ca sa mergi de sarbatori la ski sau snowboard cu 50% reducere

 

PASUL 1: Iti faci bugetul pentru vacanta ta la ski/snowboard:

Varianta A: Cauti oferte pe siteurile de reduceri

 

Varianta B: Alegi sa mergi pe cont propriu in vacanta la ski

PASUL 2: alege-ti sa mergi in vacanta la ski intr-o perioada inainte de 20 decembrie sau dupa 7 ianuarie

PASUL 3: formeaza-ti un grup de 3-10 prieteni cu care sa mergi in vacanta la ski sau snowboard

PASUL 4: alege sa mergeti cu masina si sa imparti costurile de transport cu prietenii tai

PASUL 5: cauta sa imprumuti echipamentul de ski sau snowboard de la cei din jur

PASUL 6: negociaza preturile la cazare si echipamente pentru grupul vostru

PASUL 7: grupati-va 2-3 persoane la cartela de skipass cu urcari

 

Atentie: Nu cele mai cunoscute statiuni de ski au si cele mai bune partii de ski

Luni o sa-ti trimit un material complet cu toate statiunile de ski din Romania ca sa vezi ce partii au fiecare si sa alegi unde vrei sa mergi la ski sau snowboard la iarna in Romania.

Ca sa primesti materialul scrie-ti numele si adresa de mail mai jos ca sa-ti pot trimite materialul de luni.

 

PS: Daca ti se pare ca articolul asta te ajuta sa mergi de 3 ori mai ieftin in vacanta la ski da-i un SHARE /LIKE

 

[fbcomments]

The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • RSS
    Follow by Email
    Loading...
    Downloadeaza gratis ghidul si vezi "7 trucuri ca sa mergi cu 75% mai ieftin in minim 3 vacante pe an"