Amsterdam: CityBreak de Povestit cu Hash, Brownies, Heineken, Fete in Vitrina si Stiinta

Astazi vreau sa-ti vorbesc despre cum a fost in CityBreakul #6 la Bruxelles & Amsterdam.

  • Ce obiective am vizitat si nu trebuie sa le ratezi nici tu
  • Ce experiente sa-ti alegi din toate si chiar merita banii pe care ii dai
  • Cum e sa traiesti 3 zile in Amsterdam si sa poti testa hash, brownies si Heineken

Ideea cu CityBreakul la Amsterdam mi-a venit la inceputul lunii februarie cand ma gandeam ce cadou sa-mi fac in martie.

Dupa 2 zile de cautari si telefoane am gasit cea mai avantajoasa varianta de a vedea Amsterdamul si Bruxelles la pachet.

Dupa ce am dat zvonul in comunitatea TraiesteAventura.ro si pe Facebook am strans cu mine 11 persoane noi care m-au urmarit pe Facebook in ultima perioada si stiau ca voi lansa Amsterdam si vroiau sa mearga.

5 motive pentru care am mers la Amsterdam: cultura, arhitectura, civilizatia si.. jointuri si briose cu marijuana

Daca ar fi sa descriu Amsterdamul in 5 cuvinte, ele ar fi: Hash, Brownies, Heineken, Fete in Vitrina si Stiinta.

Inainte de plecarea noastra propriu-zisa am facut un meeting de duminica in centrul Bucurestiului cu toti cei care urmau sa vina in CityBreak, unde ne-am cunoscut, am glumit, am facut schimb de nr de telefon si ne-am imprietenit cu ceilalti participanti.

Ziua #1 Zborul, Grote Markt, Manneken Pis, Palace Royal + transferul catre Amsterdam

La amiaza ne-am intalnit pe aeroportul din Otopeni, unde aveam deja Check-in-ul facut si am mers direct la imbarcarea pentru zbor.

Dupa un zbor de 2 ore si jumatate am ajuns la Charleroi, un aeroport situat la 60km de Bruxelles, de unde am luat busul de transfer pana in gara centrala (Bruxelles Midi). Aici am facut o oprire pentru masa de pranz, dupa care am luat metroul pana in centrul orasului aproape de Grote Markt (Piata Centrala). Aici am avut ocazia sa admiram Primaria din Bruxelles, Grand Palace.

IMG_20150322_214437

IMG_20150322_214618

Dupa mai multe poze si selfieuri pe traseu am ajuns in celebra piata din Bruxelles renumita prin covorul de flori care se amenajeaza odata la 2 ani in luna august. Ultimul amenajat a fost in 2014 si urmatorul va fi in 2016.

Dupa cateva minute de poze si de admirat obiectivele din exterior ne-am ratacit pe strazile din Bruxelles catre Manneken Pis (micutul pisarcos) care este “pitit” la o intersectie de strazi la 6 minute de mers pe jos din Piata Centrala.

IMG_20150321_232722

IMG_20150321_232825

Peste tot pe stradutile mici din Bruxelles sunt zeci de ciocolaterii si cafenele unde gasesti wafa in toate combinatiile incepand de la 1 euro. Nu am putut rezista tentatiei si am incercat cateva wave cu nutella si capsuni (o delicatesa) dupa care ne-am tras cu Manneken Pis-ul asezat in fata unei ciocolaterii pe care toti turistii il pipaiau.

IMG_20150322_214548

IMG_20150322_214511

De aici ne-am grabit sa ajungem sa vedem Catedrala Sf Michael si Sf Gudula, un lacas de cult inspirat dupa Catedrala Notre Dame din Paris. Aproape de aceasta era un parc unde am poposit cateva minute si am simtit pentru prima oara mirosul de marijuana de la tigarile tinerilor din parc care se adunasera la parkul de skateboarding.

Bruxelles este un orasel de parcurs la pas si de aceea ne-am plimbat de la un obiectiv la altul pe jos si am cutreierat orasul in lung si-n lat. Mai tarziu am ajuns la Palatul Royal situat in fata superbului Parc Bruxelles. Dupa cateva poze si glume am pornit spre Gara de Nord, de unde urma sa plecam la Amsterdam cu un bus Eurolines de la ora 19:30 a Belgiei.

Dupa un drum de 2h si jumatate de la Bruxelles la Amsterdam in care m-am minunat de infrastructura rutiera exemplara cu minim 4 benzi pe sens (autostrada) si o civilizatie demna de invidiat, am ajuns la autogara Eurolines de la intrarea in Amsterdam.

Am luat primul tren 54 din statia Duivendrecht catre Amsterdam Central station, dupa care l-am schimbat cu un tramvai care ne-a lasat in fata hotelului nostru Easy Hotel Centre South unde ne asteptau 7 camere duble.

IMG_20150322_211535Dupa check-in nu am avut somn, asa ca am iesit sa bem un Heineken si sa mancam ceva. Prima alegere a fost chiar barul Anita’s de peste drum de hotelul nostru. Aici am facut primul contact cu jointurile consumate la ordinea zilei si cu Anita, o tanti la vreo 50 de ani care era barmanita sefa si ne-a servit cu placere. 7 Heineken mari am cerut si seara a inceput mai bine decat se putea.

Dupa aproape 1h de socializare la Anita’s o parte dintre participanti au ales sa mearga in camere la odihna, in timp ce restul au dat o tura pana la 4 dimineata prin pub-urile si cluburile din Amsterdam. Dupa mai bine de 10 puburi testate, era clara combinatia de alcool, droguri si turisti veniti sa se distreze.

Ce s-a intamplat tarziu in noapte nu pot sa-ti descriu aici… raman doar amintirile participantilor in CityBreakul #6.

 

Ziua #2 – I Am Amsterdam, Muzeul Cascavalului, Diamante, Tesla si Brownies cu Hash/Marijuana

Dimineata ne-am trezit cu o foame mare, dupa o seara in puburi asa ca am cautat sa mancam un mic dejun delicios undeva aproape de hotel. La nici 50 de metri de iesirea din hotel am dat peste Omellette – locul unde omletele sunt ridicate la rang de arta de catre cei 3 bucatari care se trezesc in fiecare dimineata de la ora 6 sa-si pregateasca ingredientele proaspete din care tu sa alegi din peste 25 de tipuri de omlete in diverse combinatii. Jos iti arat meniul din care mi-a fost greu sa ma decid ce sa-mi aleg.

Dupa ce ne-am satisfacut poftele la micul dejun, am pornit Turul Atractiilor Turistice in Amsterdam. Am poposit mai intai la Rijksmuseum si nu am ratat poza cu celebrele litere I AM AMSTERDAM.

IMG_20150322_214338

IMG_20150321_232249

Imediat ne-am grabit spre Coster Diamonds unde am descoperit secretul fabricarii si prelucrarii diamantelor in cadrul unui tur gratuit oferit de Fabrica de Diamante.

Aici pe parcursul 40 de minute am fost instruiti cum sa apreciem pretul unui diamant in functie de forma, claritate, culoare si alte caracteristici importante.

IMG_20150322_214212

IMG_20150322_214251

O sa-ti dau ocazia sa inveti din experienta noastra. Punctul culminant al vizitei noastre a fost atunci cand gazdele noastre au scos la iveala zeci de inele si ceasuri cu diamante. Baietii au pus ochii pe cateva ceasuri a caror preturi incepeau de la 160 euro in timp ce fetele au ramas cu ochii lipiti de zecile de modele de inele cu diamante care incepeau de la 200 euro si ajungeau si pana la 220 mii de euro.

IMG_20150322_214107

Imediat dupa experienta cu diamante am poposit intr-un show room Tesla acolo unde m-am indragostit de modelul expus. Autonomie de 400km, fibra de carbon, totul electric si un soft prin care iti cobfigurezi singur masina in functie de tot ce iti doresti de la tapiterie la plafon si multe altele.

Michael, reprezentantul lor ne-a aratat si harta super chargerurilor care le va construi Tesla in 2016 in Europa. Si 3 dintre ele se aflau la Bucuresti, Constanta si Iasi. Pretul unei masini porneste de la 70.000 euro si ajunge si la 100.000 euro cu dotarile extra.

IMG_20150321_232339

Dupa ce ne-am vazut fata in fata cu bijuteriile de la Diamond Coster si am urcat in masina Tesla Model 2S, am pornit prin Piata Dam catre Muzeul Foto Huis Marseille.

Dupa 15 min de mers pe jos am intrat pe o usa inalta intr-una din galeriile foto faimoase din Amsterdam.

Apoi am plecat catre Muzeul de Cascaval din Amsterdam. Aici am dat peste zeci de retete secrete de cascaval din care am gustat fiecare pana ne-am ales preferatul pe care l-am si cumparat. Cascaval cu gouda a fost preferatul meu si nu ma mai saturam de mancat :).

IMG_20150322_214032

IMG_20150322_211650

Aproape de muzeu am zarit 10 barbati care pedalau la o mega bicicleta si serveau bere in acelasi timp.

De aici am plecat cu totii spre zona puburilor din Amsterdam unde puteam manca hash brownie si fuma jointuri.

Imediat cum am intrat in primul pub si am vrut sa urcam la etajul 2 sa gasim o masa.. am dat peste o alta constelatie. O incapere intreaga unde plutea un nor de fum (de iarba). Cred ca cei care au pubul puteau sa vanda bilrte pentru turisti ca acestia sa stea 10 minute in fumul acela si sunt sigur ca isi faceau efectul.

Nu am putut rezista tentatiei si am cumparat fiecare cate un hash brownie pentru pofta inimii. Recomandarea de pe eticheta ne spunea ca isi fac efectul intr-o ora si jumatate si ca nu se recomanda consumul de alcool.

IMG_20150322_213819

IMG_20150322_211944

Pentru ca era fupa pranz am poposit la un steak house aproape de puburi unde am cunoscut prima romanca din Amsterdam. O chelnerita draguta la vreo 24 de ani care ne-a servit cu placere mancare buna gatita de olandezi.

Aici si-a facut efectul brioselor cu marijuana.. treptat cate 1 ne-a luat de cap si fiecare incepea sa aiba un alt “film” (vorba lui Catalin).

Asa ca jumatate din grup au ales sa mearga la hotel sa se relaxeze si sa se odihneasca ca sa iesim seara in timp ce noi, restul am pornit spre Nemo Museum sa vizitam cel mai nou muzeu de stiinta din Europa.

Ghinionul a facut ca noi sa ajungem cu 30 minute inainte de inchidere, asa ca a trebuit sa reprogramam vizita pentru o a 2-a zi.

IMG_20150321_232415

IMG_20150322_211906

Dupa asta am zis da mergem sa dormim 3 ore dupa care sa iesim seara in Cartierul Rosu si in Puburi la distractie.

Seara am pornit turul nostru nocturn la ora 23 si am cutreierat strazile din cartierul Rosu. Aici zeci de vitrine pline de femei cu moravuri usoare. Care mai de care te asteptau la vitrina si te invitau la o “tura”.

Dupa cateva ture pe stradute ne-am oprit la o bere sa ne acomodam cu atmosfera si apoi am luat cateva puburi la rand in cautarea distractiei. La final era ora 4 si noi ne intorceam spre hotel..

Atunci am ramas masca sa vad zeci de biciclisti care se plimbau pe strazile din Amsterdam nestingheriti. Si ziua si seara sute de biciclete pe strazile de Amsterdam..

Dupa o zi im care am mers pe jos mai bine de 25km, ne-am intors la hotel sa ne incarcam bateriile pentru penultima zi in Amsterdam.

 

Ziua #3 Amsterdam – Croaziera pe canale, Sex Museum, Nemo Museum, Heineken Experience si Povesti de Vacanta

Ultima zi plina de vizite am inceput-o la Muzeul de Stiinta Nemo unde ne-am jucat timp de 3 ore ca niste copii mici incercand tot felul de masinarii care mai de care.

IMG_20150322_211725

IMG_20150322_211751

La final ni s-a facut pofta de senzatii tari si am intrat la Sex Museum. Aici zeci de poze cu tenta porno si multe fantezii erau afisate pe 3 nivelE. Parerea? Mai putin spectsculos decat se vorbea despre acesta.

Cum plimbarile prin Amsterdam ne-au facut pofta de mancare ne-am oprit in zona sa mancam si sa ne plimbam pe canale.

IMG_20150322_213952

IMG_20150321_232922

Am platit 10 euro si am luat o croaziera de 50 de minute pe canale timp in care am descoperit istoricul celor mai importante cladiri din Amsterdam.

IMG_20150322_213705

IMG_20150322_212048

In drumul nostru spre casa ne-am oprit la Heineken Experience sa descoperim povestea celei mai faimoase beri din Olanda. Turul a.meritat toti cei 16 euro si pe langafaptul.ca ne-am distrat pe cinste si ne-am pozat in tot felul de ipostaze, ne-am si potilit setea cu 3 beri proaspete.

IMG_20150322_213903

IMG_20150322_211458

Bonus am avut de ales la final daca sa primim 2 beri de la barmani sau sa ne turnam noi propria bere si sa devenim certificati de Heineken ca berari profesionisti. Ne-am distrat de minune incercand sa umplem paharul la 90% cu bere si 2 degete de spuma.

IMG_20150321_234309

IMG_20150321_232034

 

IMG_20150321_234125

IMG_20150321_232646

La iesire am primit cadou cate un pahar Heineken pe care l-am.adaugat la diploma de berari.

Ultima seara am ales sa ne-o petrecen aproape de casa la Barul Anitei unde am povestit vrute si nevrute. Tarziu in noapte pe la ora 2 s-a inchis si barul.si am.fost nevoiti sa mergem sa dormim ca sa fim fresh pentru plecarea catre Bruxelles de luni dimineata.

IMG_20150322_211613

 

Ziua #4 Transferul la Bruxelles si geanta uitata la Amsterdam

Luni dimineata la 8 am pornit catre autogara Eurolines din Amsterdam unde ne astepta busul de transfer care urma sa ne duca in Belgia.

Cand am ajuns la Bruxelles mi-am dat seama ca.. mi-am uitat geanta cu aparatul foto, magneti, haine si amintirile de la Heineken la Amsterdam. Cuprins de panica am asteptat 15 minute pana mi-au confirmat cei din Amsterdam ca mi-au gasit geanta si ca mi-o trimit la Bucuresti vineri seara.

IMG_20150321_233016

Dupa o plimbare pe jos de la Gara de Nord pana la Gara Centrala in care am luat pulsul orasului, a urmat transferul catre Charleroi. Pentru ca eram in criza de timp, am negociat cu 2 taxiuri de 8 locuri sa ne duca la aeroport pentru 13 euro fiecare.

Ajunsi aici, ne-am imbarcat pentru zborul catre Bucuresti pe care-l aveam programat la ora 15.

La aterizarea pe aeroportul din Otopeni toti participantii care au venit cu noi au primit un card de membru TraiesteAventura prin care au 20 euro reducere la urmatoarele evenimente pe care le organizez.

Cum a fost Experienta la Amsterdam & Bruxelles ?

A fost total diferita de ceea ce am incercat pana acum. De la calmul si civilizatia mult prea avansata pentru noi la atractii, distractie in puburi si jointuri sau brownies… toate sunt ceva care merita sa le incerci macar 1 data in viata.

Am de gand sa ma intorc in fiecare an la Amsterdam cu oameni noi si prieteni care vor sa revina, te astept si pe tine sa vii cu noi intr-o experienta inedita cum nu ai mai trait pana acum 🙂

Spune-mi cum ti s-a parut povestea City Breakului #6 la Bruxelles si Amsterdam?

[fbcomments]

P.S. Daca ti-a placut povestea impartaseste-o cu prietenii tai apasand Share sau Like.

The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • RSS
    Follow by Email
    Loading...
    Downloadeaza gratis ghidul si vezi "7 trucuri ca sa mergi cu 75% mai ieftin in minim 3 vacante pe an"