Ziua 3 & 4 din City Breakul de la Barcelona (MontJuic, Camp Nou, Golondrinas, Aquarium)

Stii momentul acela cand stii ca a trecut jumatate de vacanta si incepe sa iti para rau ca se termina ?

Azi afli cum am profitat noi de ultimele 2 zile de CityBreak (MontJuic, Camp Nou, Las Golondrinas, Aquarium).

La fiecare obiectiv din lista ti-am scris cateva ponturi utile pe care poti sa le folosesti sa economisesti timp si bani pentru cand mergi la Barceona.

Dupa 2 zile super full de vizitat si experiente noi pe care ti le-am povestit AICI, urmeaza sa citesti mai jos continuarea.

 

Cum am trait Ziua 3 & 4 la Barcelona si ce am experimentat.

O sa gasesti mai jos un link cu toate pozele din ziua 3 & 4 pe Facebook in album. Urmareste povestea cu atentie :)

 

Ziua #3 – Cu Busul Turistic la Montjuic, Camp Nou si in toata Barcelona + o plimbare pe mare cu Golondrinas

Dupa 2 zile in care am reusit sa mergem pe jos cate 14, respectiv 17 km a urmat o zi de plimbari cu Busul Turistic.

DSC_1678

DSC_1679

Traseul nostru a inceput dimineata in Placa d’Espanya unde am pornit pe ruta Rosie spre telegondola care ne ducea pe Montjuic. Mai acusi iti public harta cu traseele Busului turistic si la final iti spun cand si unde se merita sa mergi cu Busul Turistic in Barcelona.

Abia asteptam sa ajungem sus la Castelul Montjuic de unde puteam avea o priveliste extraordinara asupra Barcelonei. Ne-am luat bilete fiecare si hop in telegondola. In mai putin de 5 minute am ajuns sus in varf si privelistea ne-a cucerit. Eram ca niste copii mici cu ochii lipiti de geam, care ne invarteam capul si in stanga si in dreapta sa vedem tot.

PONT! Daca vreti sa vizitati Montjuic Castle. Daca nu aveti Barcelona card sa ajungeti la baza telegondolei, puteti lua metroul pana la statia Paral-lel si de acolo luati un bus care va aduce la punctul de imbarcare.

montjuic wallpaper

Odata ajunsi acolo am facut o pauza de un sandwish si o apa sau suc pentru ca ne-am grabit si am omis sa luam micul dejun. Dupa asta am dat o tura de castel si ne-am dus pe toate cele 4 laturi sa vedem Barcelona, marea, portul si aeroportul.

Privelistea din poze vorbeste de la sine. Click pe poza sa vezi mai multe fotografii.

montjuic 2 wallpaper

Dupa ce am coborat de pe Montjuic a trebuit sa luam Busul Turistic care sa ne duca la capatul bulevarului La Ramblas ca sa mergem intr-o plimbare pe mare, dar am avut probleme.

Toate bus-urile care treceau prin statia noastra erau pline ochi cu turisti. Si era doar ora 12! Asa ca am asteptat vreo 3 n-uri pana am nimerit intr-unul mai liber si usor usor am urcat toti pe acoperis, acolo unde simti racoare si ai cea mai buna priveliste.

Ajunsi la Golondrinas am prins direct tura de plimbare pe mare care urma sa inceapa in 10 minute. Asa ca la ora 13:45 a inceput plimbarea gratuita de 40 cu Las Golondrinas in jurul portului din Barcelona. Plimbarea a fost bonus la faptul ca ne-am cumparat Barcelona Card :).

Desi era amiaza si soarele ne bronza bine de tot, nu ne-am simtit sufocati de caldura ci a fost racoros si placut sa privim. Atat portul, cat si zecile de yahturi si vase de croaziere ancorate in port.

Stiai ca anual in Barceona ajung 2 milioane de vizitatori prin vasele de croaziera care vin aici ?

Barcelona este primul port de croaziera ca marime si importanta din Mediterana si Europa si al 4-lea din lume!

Dupa ce mi s-au scurs ochii dupa croaziere, am zis ca la anul o sa plec intr-o croaziera de 7 sau 14 zile pe Mediterana. Si daca ma urmaresti in continuare si-ti place, poate te iau si pe tine 😉

Imaginile de la plimbarea cu Las Golondrinas vorbesc de la sine. Click pe ele sa le maresti 🙂

las golondrinas wallpaper

 PONT! Daca vrei sa va plimbati gratis cu Las Golondrinas. Luati-va Barcelona Card. Se merita ca are discounturi de 200 euro la foarte multe obiective, magazine si activitati. Plimbarea cu Las Golondrinas este una dintre ele.

PONT 2! O sa va faca o tipa poza in timpul plimbarii si o sa v-o aduca pe la finalul “croazierei” sa o cumparati cu 8 euro. Puteti sa faceti poza cate 3-4 persoane si sa platiti cate 2 euro de fiecare, sau sa va faceti un selfie dragut ca al nostru si e gratis 🙂

Si cum o plimbare pe mare iti face sete si foame, am mers sa mancam la Mare Magnum Mall. Intai am dat un tur de mall si am vazut cam ce restaurante sunt si apoi ne-am hotarat sa mergem la un resturant situat langa marea.

10534540_436909599784071_5626588782455379355_n

 

A fost o surpriza placuta sa descoperim preturi mici la mancare de 6 euro portia si o galeata de bere (la propriu) de 5 beri la 200 ml la 4 euro. Am mancat tipic spaniol mancaruri facute din peste, fructe de mare, jambon si alte nebunii.

Poze de la masa aici nu prea am facut ca eram fiecare preocupati sa ne potolim foamea, dar am gasit 1 poza interesante de cand stateam la coada la comandat :).

PONT! Daca vrei sa mancati mai bine. Luati-va fiecare cate un platouas diferit si apoi mancati cate putin din fiecare, asa in loc sa luati 2 feluri de 6 euro o sa platiti 1 fel si o sa mancati din 3-4 mancaruri diferite. Si la bere la fel, luati o galeata de bere pentru toata gasca voastra 😀

 

Pentru ca ziua era in toi si noi vroiam sa ne plimbam si sa vizitam am luat Busul Turistic spre Camp Nou. Si tot am mers vreo 1 ora cu el, am vazut pe traseu toate universitatile din Barcelona unde ar putea sa vina studentii romani sa studieze :).

PONT! Daca vreti sa va plimbati cu Busul Turistic. Mergeti neaparat sa stati deasupra sa aveti cea mai buna priveliste. La imbarcare vi se dau casti pe care le conectati in dizpozitivul din scaunul din fata voastra si ascultati ghiduri audio in engleza, spaniola, franceza, italiana, rusa si chiar japoneza!

Oricum privelistea de pe traseu merita sa o vezi si tu, asa ca am facut un colaj mai jos.

bus turistic 1 wallpaper

Camp Nou nu l-am vazut decat dinafara, pentru ca era inchis la ora care am ajuns noi. Dar nu am ratat ocazia sa facem niste poze cu Messi si restul echipei 🙂

PONT! Daca vreti sa vizitati Camp Nou. Stadionul este destul de scump de vizitat pe interior. Daca nu vrei sa dai 25-30 de euro doar pentru un stadion, poti sa-l vezi prin exterior (nu e la fel de impresionant ca pe interior), dar ramai cu bani de 1 Paella sau sa mergi la Musleria si sa bei un Sangria 😀

camp nou wallpaper

Dupa ce am continuat sa ne plimbam cu Busul Turistic prin toata Barcelona, s-a facut seara si am zis sa mergem la hotel sa mancam ceva la o terasa de langa si sa vedem finala Campionatului Mondial de Fotbal: Germania – Argentia!

Cand am ajuns la hotel.. surpriza, meciul incepuse de 5 minute si era plin in bar de oameni. La o faza a Argentinei numai aud tipete si urale din bar si imi dau seama ca.. jos is numai spanioli care tin cu Mesi si implicit Argentina, deci n-avem ce cauta noi aici :)) ca tinem cu Germania.

Si-am mers la terasa sa vedem meciul si sa mancam. Am luat cate o salata de ton de 6 euro, o bere si pizza si am inceput cu Hai Germania!

germania-campioana-mondiala-2014

 

Ziua #4 – Aquarium, Suveniruri, Shopping & The End

Luni a fost program de voie. A facut fiecare ce a vrut. Noi am ramas in grup si am pornit spre centrul Barcelonei sa cumparam suveniruri, sa facem shopping si sa mergem la Aquarium.

streets barcelona wallpaper

In plimbarea noastra pe jos am facut si cateva poze si am vazut multi negri care vindeau de la genti, ochelari, magneti si atele. Culmea ca negrii fugeau “de forma” de politie. Adica abia cand vedeau ca vin politistii aproape de ei isi strangeau lucrurile si se miscau mai repede. Nu se ascundeau deloc de politie, ci era o joaca “fina” de-a soarecii si pisica in care negrii “eliberau terenul”.

PONT! Daca vrei sa cumperi suveniruri, genti sau ochelari, casti de la negri. Spunele sa-ti arate mai multe modele si probeaza, vezi care iti place, apoi negociaza cu ei. Daca te intorci si pleci si nu cumperi dupa ce ai stat 5 minute sa-ti arate mai multe produse o sa vina negrii la tine sa-ti ofere un pret mai ieftin.

Un PONT “murdar” este sa negociezi cu ei cand vezi ca e politie din preajma si ei o sa fuga cu patura cu produse in spate, iar tu ai sansa sa ramai cu geanta, ochelarii sau magnetii si sa nu mai platesti pe ei 😀

Am petrecut 1 ora si ceva sa vedem Aquarium si zecile de specii de pesti de acolo. Da! erau si rechini si am facut zeci de poze.

aquarium wallpaper

aquarium 2 wallpaper

Am mers apoi la Shopping de haine si suverniruri pe Las Ramblas unde ne-am pierdut prin magazine si am cumparat amintiri pentru cei din tara. Nu se poate sa mergi in vacanta si sa nu le aduci celor dragi ceva de acolo 🙂

PONT! Daca vrei sa cumperi suveniruri, tricouri sau genti din magazine, cauta-le pe cele de pe strazile laturalnice unde preturile is mai mici. Daca esti cu un prieten cumparati impreuna 3-4 bucati si negociati pretul. Asa mai economisiti 10-20 de euro pentru o masa in oras.

Tot asa, daca mergeti si va arata mai multe modele dar apoi iesiti din magazin ca nu va intelegeti la pret, sunt sanse mari sa vina vanzatorii dupa voi sa va ofere un pret mai bun.

las ramblas wallpaper

Ca sa ajungem la Aeroportul El Prat am luat trenul din statia Barcelona Sants. Aici ne-am plimbat prin duty free si am luat fiecare cate ceva dupa care ne-am imbarcat in cursa Wizz Air Barcelona-Bucuresti sa venim acasa.

Odata ajunsi, am facut ultima poza de grup, ne-am imbratisat si ne-am urat o vara fericita unul altuia.

IMAG0748

Deabia asteptam sa ne reintalnim si sa plecam intr-o noua AVENTURA in Europa 🙂

Data viitoare  postez ce Feedback am primit de la City Breakul de la Barcelona de la participanti si alte ponturi ca sa economisesti bani si timp in viitoarea ta vacanta la BARCELONA!

Cu mult drag,

Mihnea

P.S. Daca ti-a placut povestea noastra da un share/like/comment mai jos :).

[fbcomments]

P.P.S. Postez si poza cu cati km am facut pe jos in Ziua a 3-a de City Break la Barcelona. Ziua 1&2 le ai mai sus.

DSC_1680

The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • LOMBOKTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • RAMALANTOTO
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • IRAMATOGEL
  • RSS
    Follow by Email
    Loading...
    Downloadeaza gratis ghidul si vezi "7 trucuri ca sa mergi cu 75% mai ieftin in minim 3 vacante pe an"